Рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів: обчислюємо правильно

Ставки рентної плати за заготівлю деревини застосовуються з урахуванням розподілу лісів за поясами.

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

Рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів: обчислюємо правильно

До дров'яної деревини належать сортименти, які можна використовувати для технологічних потреб, а також не придатні для промислової переробки (дрова паливні).

На дров’яну деревину, використану для технологічних потреб, донараховується рентна плата за результатами фактичної заготівлі у розмірі 70% установлених ст. 256 ПКУ ставок рентної плати за ділову дрібну деревину відповідної лісової породи.

Ставки рентної плати за ділову і дров’яну деревину липи встановлені ст. 256 ПКУ без урахування кори, а за дров’яну деревину решти лісових порід – з корою.

За ліквід з крони встановлюється рентна плата у розмірі 40%, а за порубкові залишки, що підлягають використанню, – 20% ставок рентної плати за дров'яну деревину відповідної лісової породи.

На деревину, заготовлену під час вибіркових рубок головного користування ставки рентної плати знижуються на 20%, а заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, їх оздоровлення, посилення захисних властивостей – на 50%. Знижки у відсотках обчислюються за кожною ставкою рентної плати окремо.

Сума рентної плати обчислюється суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, і зазначається у таких дозволах.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3067

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді