Аудитори оголосили про офіційний запуск моніторингу закупівель

Мінекономрозвитку і Держаудитслужба 30 жовтня оголосили про офіційний запуск ризик-системи, яка автоматично шукатиме ризиковані закупівлі в ProZorro. Далі за цими закупівлями аудитори проводитимуть моніторинг закупівель.

Держаудитслужба вже відібрала 35 індикаторів ризиків, за якими ризик-система перевірятиме всі закупівлі замовників в ProZorro.

Далі закупівлі, в яких виявлені порушення чи є ймовірність їх допущення, будуть внесені до черги ризикованих процедур. З цієї черги аудитори і братимуть закупівлі, аби провести моніторинг закупівель та спонукати замовників усунути виявлені порушення.

Якщо ж замовники не дослухаються рекомендацій аудиторів, аудитори прийдуть до них вже з перевіркою закупівель. А у разі виявлення порушень законодавства у сфері закупівель на таких замовників чекатимуть фінансові санкції та заходи впливу.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39690

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді