Суборенда земельної ділянки за плату, яка є вищою за орендну плату - чи будуть застосовані штрафні санкції до орендаря?

Умови договору суборенди земельної ділянки повинні обмежуватися умовами договору оренди земельної ділянки і не суперечити йому.

Суборенда земельної ділянки за плату, яка є вищою за орендну плату - чи будуть застосовані штрафні санкції до орендаря?

ДСТУ 4163:2020 СКАЧАТИ


Норми встановлені частиною 2 ст. 8 Закону України від 06 жовтня 1998 року № 161-XIV «Про оренду землі» зі змінами та доповненнями.

Пунктом 288.6 ст. 288 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, що плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати.

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), що затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2017 № 9), не містить інформації щодо плати за суборенду земельних ділянок.

У разі передачі ділянки в суборенду за оплату, яка вище за орендну плату, до платника податку штрафні санкції відповідно до положень ПКУ не застосовуються, адже ПКУ не передбачено норм щодо застосування штрафних санкцій до орендаря земельної ділянки державної та комунальної власності за передачу ділянки в суборенду, якщо плата за суборенду є вищою за орендну плату.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3067

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді