Тарифи на електроенергію підвищено з 1 червня – постанова набула чинності

Кабмін два дні тому терміново затвердив постанову, але скоригував пропозицію регулятора – Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

тарифи на електроенергію з 1 червня

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

З 1 червня набула чинності постанова Кабміну від 30 травня 2023 р. № 544 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483».

Два дні тому Уряд на своєму засідання скоригував пропозицію НКРЕКП щодо підвищення тарифів на електроенергію. З 1 червня 2023 року єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів встановлюється на рівні 2,64 грн/кВт-год (з ПДВ). За пропозицією регулятора, тариф мав становити 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ).

Зазначається, що підвищення тарифу на електроенергію затверджено у рамках першого етапу коригування цін.

Уряд опублікував коментар міністра енергетики Германа Галущенко щодо підвищення тарифів: «Ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/ кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему», – зазначив міністр. За його словами, з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

Раніше повідомлялося про, що підвищення  єдиним дієвим способом стабілізації механізму забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) залишається поступове приведення цін до ринкового рівня.

До кінця травня 2023 року тариф для населення становив 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год, і 1,68 грн/кВт-год при споживанні більших обсягів.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12042

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді