Довідка про використані розрахункові книжки

❗️ РРО, КОРО та РК — тріо штрафонебезпечних «учасників» розрахункових операцій. За використання в установі двох останніх ще й відзвітувати потрібно — подати форму ЗВР-1 та Довідку про використані розрахункові книжки. ✔️ Підкажемо, що врахувати під час заповнення довідки.

Довідка про використані розрахункові книжки (РК) — це звіт, який подають до ДФС разом зі Звітом про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), відомим як звіт ЗВР-1.

Як і звіт ЗВР-1, Довідку про використані РК подають у паперовій формі.

Реєстрація РРО: основні правила

Книга обліку розрахункових операцій - всі нюанси

Коли подається Довідка про використані розрахункові книжки 2021 року

Довідку про використані розрахункові книжки подавайте до органу ДФС за місцем реєстрації/місцем реєстрації РРО не пізніше 15-го числа місяця, який настає за звітним (п. 7 ст. 3 Закону про РРО). Розрахункові книжки подавати не потрібно.

Якщо ви все ще використовуєте РК у звітному місяці, то Довідку не подавайте. Наприклад, РК розпочали, але не закінчили — вам просто не буде про що звітувати у Довідці. У таких випадках подавайте лише Звіт ЗВР-1.

За несвоєчасне подання (або неподання) Довідки передбачений адміністративний штраф за ст. 155 КУпАП — 85-170 грн. Крім того, штраф 170 грн передбачає п. 9 ст. 17 Закону про РРО.

Довідка про використані розрахункові книжки — бланк

Бланк Довідки затверджений наказом МФУ від 21.01.2016 № 13. Інструкції щодо її заповнення немає (на відміну від звіту ЗВР-1).

Довідка про використані розрахункові книжки бланк

Довідка про використані розрахункові книжки - зразок заповнення

На початку Довідка, як і Звіт ЗВР-1, містить реквізити платника податку, де слід повторити зазначені у Звіті реквізити та код ЄДРПОУ чи реєстраційний номер платника податку. Порядок заповнення граф Довідки наведені в таблиці.

Графа звіту

Як заповнювати

Заголовна частина

Реквізити суб’єкта господарювання

Вкажіть реквізити бюджетної установи:

  • найменування;
  • місцезнаходження;
  • код за ЄДРПОУ.

Також зазначте кількість використаних РК.

Таблична частина

Номер розрахункової книжки

Зазначте номер розрахункової книжки, яку повністю використали, проставте з її сторінки реєстрації. Номер складається з 10 цифр (фіскальний номер першої книги КОРО), літери “к” та порядкового номера через дріб.

Період використання

— початок

Проставте дату початку використання РК. Її можна знайти на сторінці реєстрації. Для заповнення також підходить розділ 3 з КОРО на РРО, де обліковуються РК, які використовувалися під час відключення електроенергії або в період ремонту РРО. Враховуючи форму даної графи в КОРО на РРО, де зазначаються дата і час початку використання, рекомендуємо у такому ж форматі заповнювати і Довідку — проставляти дату і час.

Період використання

— кінець

Зазначте дату кінця використання РК, яку також проставте на сторінці реєстрації. Для заповнення можна використати 3 розділ КОРО на РРО, де обліковуються розрахункові квитанції, використані під час відключення електроенергії або в період ремонту РРО. Враховуючи форму даної графи в 3 розділі КОРО на РРО (там зазначається дата і час закінчення використання), рекомендуємо у такому ж форматі заповнювати і Довідку — дата і час.

Кількість анульованих квитанцій

Зазначаємо кількість анульованих РК. Річ у тім, що в разі пошкодження розрахункової квитанції, здійснення помилкового запису такі квитанції анулюють, а на корінці і відривній частині квитанції роблять відмітку “Анульовано”. Цю відмітку завіряє підписом особа, що здійснює розрахунки.

Довідка про використані розрахункові книжки
Тетяна НИЖНИК,керівник експертної групи МСFR Головбух
Видаєте зарплату чи премію, виплачуєте аванси на господарські потреби чи відрядження, приймаєте кошти від контрагентів? Маєте знати готівкові новації.

Довідка про використані розрахункові книжки — приклад заповнення

Приклад заповнення табличної частини довідки наведений нижче.

№з/п

Номер розрахункової книжки

Період використання

Кількість анульованих квитанцій

початок

кінець

1

070500059к/003

29.08.2020, 13.30

31.08.2020, 16.00

1


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді