Реєстрація зобов’язань і оплата за оновленим переліком підтвердних документів

Перелік підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов’язань та проведення платежів змінився. Тож якими документами за окремими КЕКВ тепер задовольнятимете Казначейство, а про які можете забути?

ДКСУ наказом від 19.07.2019 № 213 оновила Методичні рекомендації щодо переліку підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобовязань та проведення платежів, затверджені наказом від 29.04.2013 № 68 (далі — Методрекомендації). Тож тепер розпорядники бюджетних коштів при взятті зобов’язань та проведенні платежів мають врахувати ці зміни. Що саме і за якими КЕКВ змінили — у таблиці.

Зміни у переліку підтвердних документів

Окрім того, ДКСУ ще й уточнила, що:

Реєстрація зобов’язань і оплата за оновленим переліком підтвердних документів Титул об’єкта та титул на виконання проектно-вишукувальних робіт для будівництва установи мають подавати лише коли проводять капітальне будівництво, реконструкцію, реконструкцію з елементами реставрації — за КЕКВ 2260, 3140 і тоді, коли реєструють зобов’язання;

Реєстрація зобов’язань і оплата за оновленим переліком підтвердних документів Рішення комісії про призначення грошової компенсації подають структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласної, Київської міської держадміністрації для виплати грошової компенсації певним категоріям осіб за жилі приміщення, які мають отримати, у випадках, визначених законодавством.

Таке рішення приймає комісія, до складу якої входять представники виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, структурних підрозділів районних, районних у м. Києві держадміністрацій з питань соціального захисту населення, економіки, фінансів, квартирного обліку, капітального будівництва, всеукраїнських громадських об’єднань (за їх згодою). Цей документ слід подавати, якщо перераховуєте грошову компенсацію за КЕКВ 3240;

Реєстрація зобов’язань і оплата за оновленим переліком підтвердних документів Коли оплачуєте за КЕКВ 3120, 3130, 3140, слід подавати накладну, якщо умови договору передбачають придбання будівельних матеріалів, обладнання, конструкцій тощо. Раніше можливо було подавати товарно-транспортну накладну.

Як бачимо, Методрекомендації дещо удосконалили та привели у відповідність до законодавства.

Оновлений перелік підтвердних документів, за якими відбувається реєстрація бюджетних зобов’язань та оплата за окремими КЕКВ, ми навели нижче.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді