Звіт про публічні закупівлі - законодавчі вимоги

Закон № 922 передбачає, що звітувати тепер потрібно про всі закупівлі, які проводить замовник. Як робити це відповідно до законодавчих вимог у різних ситуаціях — відповідаємо.

КУРС Закупівлі на суми, менші порогових - спробувати БЕЗПЛАТНО

Одна з них — як оприлюднювати звіт про закупівлю, якщо за одним договором придбали кілька предметів закупівлі?

У замовників таке часто трапляється. Наприклад, коли він укладає договір із продавцем на велику кількість найменувань. У випадку закупівель до 50 тисяч Закон щодо цього не встановлює обмежень.

Замовник може укласти як декілька, так і один договір, предметом договору за яким виступатимуть різні предмети закупівлі у розумінні Закону, та вартість яких окремо не буде перевищувати суму 50 тисяч гривень.

Тобто в одному договорі може бути декілька четвертих знаків в розумінні законодавства про закупівлю.

Однак, коли треба буде надати звіт про проведення процедури закупівлі, звіт про виконання договору закупівлі або звіт про результати процедури закупівлі в електронній системі в прозоро, слід звітувати про кожен четвертий знак — виводити ту цифру, яка витрачена на купівлю цього найменування, і зазначати дані про цей договір про закупівлю товарів.

Наприклад, можна укласти один договір про овочі і фрукти, але звіт про проведену процедуру закупівлі робити окремо про фрукти, а окремо — овочі, оскільки це різні предмети закупівлі в розумінні Закону. В одному звіті про закупівлю в електронній системі в прозоро замовник зазначить суму, яку витратив на овочі, в іншому — на фрукти.

Чому важливо прозвітувати правильно
Ярослава Дуброва, консультантка в сфері публічних закупівель, Київ
Які діють правила визначення предмета закупівлі та яку інформацію зазначати в ЕСЗ - про все докладно

Стаття підготовлена за матеріалами журналу «Держзакупівлі»

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді