Звіт про публічні закупівлі - законодавчі вимоги

Закон № 922 передбачає, що звітувати тепер потрібно про всі закупівлі, які проводить замовник. Як робити це відповідно до законодавчих вимог у різних ситуаціях — відповідаємо.

КУРС Закупівлі на суми, менші порогових - спробувати БЕЗПЛАТНО

Одна з них — як оприлюднювати звіт про закупівлю, якщо за одним договором придбали кілька предметів закупівлі?

У замовників таке часто трапляється. Наприклад, коли він укладає договір із продавцем на велику кількість найменувань. У випадку закупівель до 50 тисяч Закон щодо цього не встановлює обмежень.

Замовник може укласти як декілька, так і один договір, предметом договору за яким виступатимуть різні предмети закупівлі у розумінні Закону, та вартість яких окремо не буде перевищувати суму 50 тисяч гривень.

Тобто в одному договорі може бути декілька четвертих знаків в розумінні законодавства про закупівлю.

Однак, коли треба буде надати звіт про проведення процедури закупівлі, звіт про виконання договору закупівлі або звіт про результати процедури закупівлі в електронній системі в прозоро, слід звітувати про кожен четвертий знак — виводити ту цифру, яка витрачена на купівлю цього найменування, і зазначати дані про цей договір про закупівлю товарів.

Наприклад, можна укласти один договір про овочі і фрукти, але звіт про проведену процедуру закупівлі робити окремо про фрукти, а окремо — овочі, оскільки це різні предмети закупівлі в розумінні Закону. В одному звіті про закупівлю в електронній системі в прозоро замовник зазначить суму, яку витратив на овочі, в іншому — на фрукти.

Чому важливо прозвітувати правильно
Ярослава Дуброва, консультантка в сфері публічних закупівель, Київ
Які діють правила визначення предмета закупівлі та яку інформацію зазначати в ЕСЗ - про все докладно

Стаття підготовлена за матеріалами журналу «Держзакупівлі»

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді