Покрокова реєстрація РРО (касового апарату)

Вся процедура реєстрації касового апарату займає кілька етапів. Однак на деяких етапах процесу є ризики зробити помилки, тому пропонуємо покрокову інструкцію, як зареєструвати РРО.

 Покрокова реєстрація РРО (касового апарату)

Бланк звіту 2-інвестиції (квартальна) СКАЧАТИ


Крок № 1

Суб’єкт господарювання - власник* РРО подає до ДПС або через електронний кабінет платника:

  • заяву про реєстрацію РРО за ф.№1-РРО;
  • копію документа про придбання/отримання РРО;
  • копію документа про право власності або оренди приміщення, де будуть використовуватись РРО;
  • копію договору з центром сервісного обслуговування (ЦСО);
  • копію паспорта (формуляра) РРО та копію паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема).

*Представник СГД - документи, що посвідчують його особу та підтверджують надані йому повноваження.

Крок № 2

ДПС не пізніше 2 робочих днів з дня надходження заяви направляє до ЦСО довідку про резервування фіскального номера за формою №2-РРО (дійсна 3 дні).

Крок № 3

Протягом 3 робочих днів з дати надсилання до ЦСО довідки про резервування фіскального номера СГД повинен забезпечити переведення РРО у фіскальний режим роботи (внесення фіскального номера до фіскальної пам’яті РРО. Персоналізація та опломбування РРО в ЦСО).

Крок № 4

ЦСО вводить РРО в експлуатацію та направляє до ДПС, де проводиться реєстрація РРО, акт введення в експлуатацію та довідку про опломбування РРО.

Крок № 5

Після отримання відповідних документів ДПС не пізніше наступного робочого дня проводить реєстрацію РРО та видає реєстраційне посвідчення за формою №3-РРО.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
27299

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
7071

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
25839

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
36868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді