Перший крок до е-тендерної документації в ProZorro — поле «вид предмета закупівлі»

В системі ProZorro з'явилося нове поле «вид предмета закупівлі». Відтак замовники можуть обирати вид предмета закупівлі зі списку: товари, послуги чи роботи.

Цей функціонал — перший крок у впровадженні електронної тендерної документації. Далі розробники обіцяють:

  • у першому кварталі 2019 року додати поле з умовами оплати. Постачальники зможуть одразу побачити термін сплати, відсоток передоплати чи післяоплати, який пропонує замовник;
  • протягом року додати поля з кваліфікаційними та технічними критеріями предмета закупівлі. Замовники заповнюватимуть їх замість того, щоб прописувати всередині тендерної документації, що наразі підвантажується у систему як doc-файл.

Очікується, що це вдосконалення допоможе збільшити кількість учасників процедури закупівлі, адже постачальники отримуватимуть тепер релевантніші результати пошуку.

Також це має зменшити дискримінаційні умови на торгах. Адже аудитори зможуть їх оперативніше виявляти.

Джерело: веб-портал ProZorro

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39749

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2464

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді