ДПС: щодо належного заповнення платіжних документів на переказ коштів у рахунок погашення податкового боргу

Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів (далі – Порядок) затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666.

ДПС: щодо належного заповнення платіжних документів на переказ коштів у рахунок погашення податкового боргу

⚡️ За яким алгоритмом заповнювати Податковий розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?⚡️


Відповідно до вимог Порядку, надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску позначаються кодом виду сплати «*;140;"» в полі "Призначення платежу" розрахункового документа.

Платіжний документ, що заповнено з порушенням вимог Порядку щодо заповнення обов'язкових реквізитів, не проходить ідентифікацію та не розноситься до інтегрованої картки платника податку.

Правильне заповнення платниками документів на переказ платежів до бюджету сприятиме своєчасному оперативному обліку в інформаційній системі Державної податкової служби.

Наголошуємо на необхідності дотримання вимог Порядку щодо заповнення платіжних реквізитів при сплаті податкового боргу та недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47020

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13151

Інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів: заповнення без помилок

На підставі акта введення в експлуатацію основних засобів, акта приймання-передачі основних засобів, технічної та іншої супровідної документації бухгалтер формує регістри аналітичного обліку. Серед них – інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів бюджетних установ. Розглянемо детально, як її заповнити.
64298

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді