Як засвідчити форс-мажор через війну з Росією

Теми:

Як засвідчити форс-мажор через війну з Росією

Торгово-промислова палата України (ТПП) підтверджує, що військова агресія Російської Федерації проти України з 24 лютого 2022 року є форс-мажором (обставинами непереборної сили). Тобто, такі обставини є надзвичайними, невідворотними та об’єктивними для підприємств та/або фізичних осіб по договору, окремим податковим та/або іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких/-го настало за умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання відповідно яких/-го стало неможливим у встановлений термін.

Для спрощення процедури засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), ТТП 28.02.2022 підготує загальний офіційний для їх затвердження. Лист можна буде завантажити на  сайті ТПП.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341533

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90405

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66128

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3493

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13855

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді