Уряд сформував пакет рішень для підтримки українського бізнесу під час війни

Уряд сформував пакет рішень для підтримки українського бізнесу під час війни

На виконання доручення Президента Володимира Зеленського дати посилання на першу новину уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни. Про це у своєму відеозверненні 7 березня зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми звільнимо від сплати ЄСВ фізичних осіб — підприємців першої та другої групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення. Звільнимо підприємства та фізичних осіб — підприємців третьої групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в т. ч. територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також уряд відтермінує сплату податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити, і відкладе впровадження РРО для всіх ФОПів.

«Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворенням. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу», — зазначив очільник уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що всі ці рішення та низка інших додаткових рішень, що необхідні для того, аби цей пакет підтримки запрацював, вже ухвалили або найближчим часом ухвалять органи влади.

За повідомленням КМУ 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
27947

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
97431

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
163937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді