Українські вчителі отримають 43 тисячі ноутбуків від Google

Компанія Google надасть фінансову допомогу для придбання 43 тисяч девайсів для українських учителів. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Українські вчителі отримають 43 тисячі ноутбуків від Google

⚡️ ЯК ЗМІНИЛИСЯ ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ З 24 БЕРЕЗНЯ ⚡️

За його словами, держава продовжує цифрову трансформацію сфери освіти попри жорстоку агресію збоку рф.

«Минулого року спільно з Мінцифрою ми реалізували Всеукраїнський проєкт «Ноутбук кожному вчителю», придбавши більше ніж 60 тисяч ноутбуків для вчителів, проте війна перервала реалізацію проєкту. Значна частина придбаної техніки знаходилася в нині зруйнованих і пошкоджених школах. Багато техніки із закладів освіти було викрадено. В умовах повномасштабної війни ми вимушені починати спочатку», — наголосив Сергій Шкарлет.

Так, у межах підписаної угоди про партнерство Google надасть фінансову допомогу для закупівлі, ліцензування та поставки 43 тисяч ноутбуків Chromebook для українських педагогів, що дозволить продовжувати освітній процес під час війни.

Також компанія допоможе школам оптимізувати налаштування за допомогою оновлення Chrome Enterprise.

Окрім того, у межах співробітництва планується провести тренінги для 50 тисяч викладачів, під час яких педагоги дізнаються, як використовувати пристрої та набір інструментів Google Workspace for Education.


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1220

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38820

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1936

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12047

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді