Мобілізація жінок під час війни: РНБО розвінчує фейки

Центр протидії дезінформації РНБО спростував найпоширеніші фейки про призов на службу жінок України.

Мобілізація жінок під час війни: РНБО розвінчує фейки

Як покарають за нецільове використання гуманітарної допомоги

Фейк. Чув, що жінок від 18 до 60 років забиратимуть в армію, а потім на війну!

Взяття на облік жінок має початися з 1 жовтня 2022 року. Це означає, що жінка стає військовозобов’язаною та перебуває у запасі Збройних сил, Національної гвардії чи інших військових формувань. Але це лише жінки тих професій, які визначили в наказі Міноборони від 11.10.2021 № 313.

Фейк. Жінок, в яких є діти, також заберуть в армію, а дітей віддадуть родичам.

Жінки з неповнолітніми дітьми до 18 років не підлягають призову на військову службу через мобілізацію.

Фейк. Я сам бачив, що жінки служать! Що ви таке розказуєте?

Взяття на облік – це не мобілізація. Всі жінки, які служать, роблять це добровільно та/або за контрактом.

Фейк. Можуть забрати не добровільно.

У воєнний час жінки можуть бути прийняті на військову службу та службу у військовому резерві лише за контрактом і в добровільному порядку.

За інформацією ЦПУ


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань >«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5737

Списання кредиторської заборгованості бюджетних установ

Кредиторська заборгованість – не завжди показник прогалин у діяльності установи. Інколи складається так, що віддавати борг просто нікому й він продовжує «висіти» на балансі. Як правильно провести списання кредиторської заборгованості? Відповідаємо.
15453

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
331231

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді