Суміщення професій/посад бюджетником: особливості оплати

Cуміщення — це коли працівник установи разом із своєю основною роботою, яку обумовлює трудовий договір, додатково виконує роботи за іншою професією/посадою. Суміщає професії/посади працівник у межах робочого часу за основною роботою в одній і тій самій установі.

СКАЧАТИ Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи 2020

Суміщення професій/посад бюджетником: особливості оплати

Суміщення професії/посади можна встановити:

  • за заявою працівника;
  • за рішенням керівника установи.

Таке суміщення оформлюється наказом по установі. Якщо суміщення ініціює керівник установи, за 2 місяці треба повідомити працівника про зміни в організації виробництва та праці (ч. 3 ст. 32 КЗпП).

Копія наказу про встановлення суміщення додається до особової справи працівника, а от запис про суміщення до особової картки працівника та його трудової книжки не вноситься.

Працівнику установи доплачують за суміщення 50% від його посадового окладу/тарифної ставки (Постанова № 1298). Не встановлюється така доплата керівнику установи, його заступнику, керівникам структурних підрозділів та їх заступникам.

За матеріалами Держпраці

Суміщення професій/посад бюджетником: особливості оплати
ВІКТОР ОНИЩЕНКО,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування
Якщо припуститеся помилок у розрахунково-платіжній відомості працівника, ризикуєте отримати чималі штрафи. Ми допоможемо цього уникнути.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження сумісника

Що зазначити в наказі про відрядження сумісника, як протабелювати та оплатити час відрядження, хто має врегулювати відсутність на основному місці роботи.
13296

Уповноважена особа з закупівель: доплата за додаткову роботу

Новий Закон про державні закупівлі з останніми змінами зазначає появу уповноважених осіб. Тепер вони на стороні замовника займаються допороговими, або спрощеними, закупівлями. Вони ж несуть повну відповідальність за прозорість та чесність процесу. Найголовніше, що уповноваженою особою може стати директор чи бухгалтер, наприклад. Проаналізуємо докладно доплату за таке сумісництво відповідно до норм діючого трудового законодавства та окреслимо ризики.
5166

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді