Хто і які нові платні послуги надаватиме

UA RU

Уряд розширив перелік платних послуг, які можуть надавати:

  • бюджетні наукові установи;
  • заклади освіти, інші установи та заклади системи освіти, які належать до державної чи комунальної форми власності;
  • органи та установи виконання покарань, слідчі ізолятори (їх виробничі майстерні і підсобні господарства) та інші установи ДКВС, які утримуються за рахунок бюджетних коштів;
  • територіальні органи з надання сервісних послуг МВС.

Так, бюджетні наукові установи і заклади освіти, інші установи та заклади системи освіти, які належать до державної чи комунальної форми власності, надаватимуть послуги з проведення експертизи засобів навчання, зокрема навчальних та навчально-методичних видань.

Органи та установи виконання покарань, слідчі ізолятори (їх виробничі майстерні і підсобні господарства) та інші установи ДКВС, які утримуються за рахунок бюджетних коштів, надаватимуть послуги з:

  • технічного нагляду за будівництвом, реконструкцією та ремонтом;
  • технічної інвентаризації;
  • технічного обстеження будівель та споруд;
  • розроблення кошторисної документації для проведення капітального та поточного ремонту.

Для територіальних органів з надання сервісних послуг МВС визначили вартість видачі (заміни) номерних знаків, які видають за бажанням власників легкових автомобілів та містять визначену комбінацію:

  • із чотирьох однакових цифр — 30 000 грн;
  • послідовні комбінації цифр від 0001 до 0009 — 30 000грн;
  • із чотирьох цифр, три з яких однакові та розташовані підряд, — 10 000 грн;
  • із чотирьох цифр — двох послідовних пар однакових цифр — 10 000 грн;
  • з послідовних цифр 0123 або 1234 — 10 000 грн;
  • із чотирьох цифр, що починається з двох нулів, а дві наступні цифри неоднакові, — 8000 грн;
  • із чотирьох цифр, що містить три однакові цифри, які розташовані не підряд, — 4000 грн;
  • із чотирьох цифр, з яких однаковими є перша і третя, а також друга і четверта, або перша і четверта, а також друга і третя, — 4000 грн.

Якщо ж номерний знак видаватимуть (замінюватимуть) на легковий автомобіль, що належить органам державної влади, вартість такої послуги складає лише 300 грн.

Із постанов КМУ від 17.07.2019 № 633 і 644 та від 24.07.2019 № 663

Хто і які нові платні послуги надаватиме
Іван Левадськийексперт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Урядовці конкретизували, як формувати власні надходження, розширили підстави для внесення змін до кошторису, скасували погодження документів для певних розпорядників.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
159060

Довідка про зміни до кошторису

Як внести зміни до кошторису бюджетної установи: ➤ у яких ситуаціях вносити ➤ як змінювати кошторис ➤ у які строки ➤ довідка про зміни до кошторису - бланк ➤ зразок заповнення довідки про зміни до кошторису
69207

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14359

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35014

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді