Переведення на іншу посаду на час відпустки для догляду за дитиною

UA RU

Тимчасове переведення на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, частина перша статті 33 КЗпП дозволяє за згоди працівника. Строк тимчасового переведення на іншу роботу роботодавець і працівник встановлюють за домовленістю:

Ініціатором переведення може бути як працівник, так і роботодавець. Якщо ініціатором є роботодавець, отримайте згоду на тимчасове переведення від працівника — заяву про переведення. У ній працівник має обов’язково зазначити, що на час тимчасового переведення за ним зберігають робоче місце за попередньою посадою.

Підставами для видання наказу про тимчасове переведення на іншу посаду є:

  • наказ про надання працівниці відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
  • заява працівника про переведення.

У наказі про переведення зазначайте розмір посадового окладу за новою посадою працівника та гарантуйте йому повернення на попередню посаду.

Відомості про переведення внесіть до трудової книжки працівника, до його особової картки та облікових документів особової справи. За новою посадою ознайомте працівника під підпис з посадовою інструкцією.

За інформацією Управління Держпраці у Кіровоградській області

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство з 19.07.2022 стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
12872

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді