За сплату ЄСВ на невідповідний рахунок— штраф!

Податківці наголошують, що за сплату ЄСВ на невідповідний рахунок передбачено штраф.

Установи зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати та сплачувати ЄСВ відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464 (далі — Закон № 2464).

►Усе про заповнення Звіту з ЄСВ

В результаті сплати ЄСВ на невідповідний рахунок, виникає недоїмка.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ передбачено штраф у розмірі 20% несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ (п. 2 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464).

Згідно з п. 6 частини першої ст. 1 Закону № 2464,

Своєчасно не нараховані та/або не сплачені у встановлені строки суми ЄСВ є недоїмкою. На суму недоїмки буде нарахована пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення (ч. 10 ст. 25 Закону № 2464). Пеню починають нараховувати з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати включно.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді