Екологічний податок — подавати декларацію чи інформувати

Екологічний податок — подавати декларацію чи інформувати

Якщо платник екоподатку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, він повинен:

  • повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення — не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року;
  • скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку.

В іншому разі платник екоподатку зобов’язаний подавати податкові декларації (ст. 250 ПК).

Юридичні особи, у т. ч. новостворені, які не мають об’єктів обчислення екологічного податку, не є платниками екоподатку і, відповідно, не подають до контролюючих органів заяву про відсутність у них у звітному році таких об’єктів.

За інформацією ГУ ДПС у Тернопільській області

Зарплатний аванс — база нарахування ЄСВ
Олеся Скримовськаголовний редактор тижневика «Головбух:Бюджет»
Маємо чергове ноу-хау від банківської системи — рахунки клієнтам тепер відкривають за новим стандартом IBAN. Що це за стандарт і як його примінити?

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
14555

Екологічний податок 2023: ставки і строки

Екологічний податок 2023 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
65526

Представление декларации по экологическому налогу и расчет платежей: как, когда и сколько

Деятельность ряда бюджетных учреждений так или иначе связана с загрязнением окружающей среды. Эти учреждения и являются плательщиками экологического налога. В данном материале рассмотрим вопросы, интересующие бухгалтеров при подготовке отчетности по экологическому налогу за последний квартал 2016 года и 2017 год, а также основные принципы расчета платежей по новым ставкам экологического налога.
943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді