Чому треба використовувати Prozorro Market

Мінекономіки розіслало офіційний лист до голів облдержадміністрацій, міських та обласних рад, де рекомендувало використовувати е-каталоги Prozorro Market для допорогових закупівель.

Чому замовникам радять використовувати е-каталоги Prozorro Market? Тому що це:

  • законно — оновлена редакція Закон про публічні закупівлі передбачає можливість використовувати е-каталоги для закупівель на допорогові суми. Утім закупівлі через е-каталоги Prozorro Market законні й нині, адже з їх допомогою замовник дотримує всіх принципів публічних закупівель і звітує про придбання в ЕСЗ;
  • просто — замовнику не потрібно готувати документацію та кваліфіковувати постачальників. Це вже зробили адміністратори е-каталогів — ЦЗО. Prozorro Market подібний до звичайного онлайн-магазину, і на ньому вже зараз замовники можуть купувати товари на суму до 200 тис. грн, а замовники-монополісти — до 1 млн грн;
  • завжди актуальні ціни — базу актуальних пропозицій від постачальників формує та супроводжує ЦЗО;
  • швидко і зручно — за допомогою Prozorro Market замовники отримують товари широкого вжитку в мінімально короткі строки.

Чому треба використовувати Prozorro Market

Тож Мінекономіки як уповноважений орган у сфері публічних закупівель інформує замовників про доцільність використовувати Prozorro Market ще до вступу нового Закону у дію.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39193

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді