Роз’яснення щодо оплати праці працівників установ сфери спорту на період карантину

Норми тривалості робочого часу 2020 року

У зв’язку з забороною відвідування установ сфери спорту, повідомляємо, що згідно з пункту 8 наказу Мінсім’ямолодьспорту від 23.09.2005 № 2097 у випадку, коли в окремі дні (місяці) робота не відбувається з незалежних від працівника у сфері спорту причин (епідемії, несприятливі метеорологічні умови тощо), його оплата у ці дні здійснюється з розрахунку заробітної плати, установленої при тарифікації, за умови, що цей працівник виконує іншу організаційну або методичну роботу.

Роз’яснення щодо оплати праці працівників установ сфери спорту на період карантину

Зазначене положення стосується як штатних працівників, так і тих, що працюють на умовах сумісництва.

З метою мінімізації розповсюдження короновірусної інфекції керівникам установ у сфері спорту необхідно вжити усіх можливих заходів для переведення працівників на роботу в дистанційному режимі.

Неприпустимим є примусове відправлення працівників у відпустку без збереження заробітної плати.

Окрім того, відповідно до статті 113 КЗпПза час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігають середній заробіток.

Отже, за всіма працівниками установ у сфері спорту, роботу яких призупинено на період карантину, зберігають середню заробітну плату, а працю працівників у сфері спорту, які виконують методичну та організаційну роботу, оплачують згідно з тарифікацією.

Із офіційного веб-сайту Міністерства молоді і спорту України

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40361

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
196191

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
31240

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді