Держпраці назначено органом нагляду щодо ЗІЗ

У зв’язку з підвищеним попитом на засоби індивідуального захисту в останній час, Уряд вирішив взяти питання виробництва і імпорту такої продукції під особливий контроль. Органом, що контролюватиме, є Держпраці.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙

Держпраці назначено органом нагляду щодо ЗІЗ

Кабінет Міністрів Постановою №226 затвердив зміни, згідно з якими Технічний регламент засобів індивідуального захисту доповнюється пунктом 11.

Згідно з цим доповненням, дія Технічного регламенту не поширюється на час дії карантину

  1. на засоби індивідуального захисту, включені до переліку лікарських засобів, медичних виробів та медичного обладнання, необхідних для боротьби з коронавірусною хворобою, які звільняються від сплати ввізного мита.
  2. на операції з ввезення їх на митну територію України, які також звільняються від оподаткування податком на додану вартість, затвердженого Постановою КМУ №224.

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Тепер для введення в обіг таких засобів індивідуального захисту, заявник має подати до Держпраці заяву, в якій буде зазначено мету ввезення, інформацію по виробникові, назву виробів і їх код згідно з УКТЗЕД, номера партії, обсяг та інструкцію з використання зазначених засобів.

Така заява може подаватися дистанційно на електронну адресу місцевого органу Держпраці і після опрацювання всіх поданих документів Держпраці видає заявнику повідомлення про введення в обіг окремих засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104221

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79746

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді