Найпопулярніші питання щодо останніх змін в Законі про публічні закупівлі

З 19 квітня набуває чинності нова редакція Закону України "Про публічні закупівлі". Процедури, що було розпочато до цієї дати, мають завершитися згідно з умовами, що діяли раніше. Для нових процедур діятимуть нові правила. Наводимо список найпопулярніших питань з цього приводу.

Зразок положення про допорогові закупівлі

Найпопулярніші питання щодо змін в Законі про публічні закупівлі

Отже,

1. Чи правда, що з 19 квітня процедуру публічних закупівель зможе проводити тільки уповноважена особа, а тендерний комітет не матиме такого права?

Так, згідно зі ст. 11 нової редакції Закону, з 19 квітня 2020 року спрощені закупівлі має проводити тільки уповноважена особа.

2. Чи правда, що увипадку коли річна вартість предмета закупівлі - до 50 тис. грн, то замовник повинен точно обрати спрощену закупівлю?

Замовник має право обирати спосіб, як закуповувати. При зазначеній сумі допорогової закупівлі (окрім спрощеної закупівлі) може бути закупівля через Prozorro Market або ж публікація звіту про договір про закупівлю.

УВАГА!!! -40% на Експрес-курс для фахівців з публічних закупівель

3. Чи правда, що звіт про укладений договір замовнику потрібно публікувати протягом одного дня з дня укладення договору?

Так, тепер звіт про укладений договір потрібно публікувати протягом трьох робочих днів з дня укладення договору про закупівлю.

4. Чи правда, що при оскарженні закупівлі замовник не може купити товар?

Ні, згідно з новим Законом, в разі затягування тендеру через оскарження проведення невеликої закупівлі можливе. А замовник може здійснити невелику закупівлю, щоб покрити свої потреби на цей період.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38975

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2306

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді