Лікарняний під час вимушеної відпустки за свій рахунок: чи має бути сплачено

Допомога по тимчасовій непрацездатності за перебування на лікарняному працівника у період відпустки без збереження зарплати на час карантину НЕ СПЛАЧУЄТЬСЯ.

ЗРАЗОК наказу про дистанційну работу у період карантину

Лікарняний під час вимушеної відпустки: чи має бути сплачено

Згідно зі ст. 23 Закону №1105 така допомога не передбачена на період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження зарплати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв'язку з навчанням.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

А отже, у випадку перебування працівників у відпустці без збереження зарплати на час карантину, яку надано згідно з ч. 1, 3 ст. 26 Закону про відпустки, час хвороби працівника, підкріплений листком непрацездатності, не оплачують.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52636

Хвороба під час відпустки: готовий розрахунок в обліку

Працівник захворів під час щорічної основної відпустки. У цій ситуації виникає чимало питань. Чи потрібно оплачувати листок непрацездатності, чи продовжувати відпустку, чи переносити її на інший строк. Потрібно робити перерахунок оплати відпустки через лікарняний чи ні. Відповіді на всі ці питання розглянемо по черзі.
4658

Облік відпусток

Роботодавець зобов’язаний вести облік відпусток, що надають працівникам. І хоча цю вимогу визначає стаття 10 Закону про відпустки, яка врегульовує порядок надання щорічних відпусток, все ж обліковувати потрібно всі види відпустки у розрізі працівників. Їх обліковує кадрова служба установи або спеціаліст, на якого покладені обов’язки з кадрового обліку, але не бухгалтер. Бухгалтер ні до оформлення відпусток, ні до їх обліку відношення немає.
4547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді