На Прозорро оголошено закупівлю пакунків малюка на суму 1,2 млрд грн

Учасники можуть подавати свої пропозиції до 14 травня. Постачання бебі-боксів, закуплених через систему Prozorro, почнеться вже в червні.

Електронний сервіс «Єдиний закупівельний словник»

Державна установа “Професійні закупівлі” оголосила в системі Prozorro закупівлю одноразової натуральної допомоги “Пакунки малюка”.

У рамках закупівлі планується придбати та доставити до пологових будинків по всій країні 247 тисяч 947 пакунків малюка до кінця року.

Антикризові закупівлі — за винятковими правилами

Пакунок малюка — це масштабний соціальний проект, який допомагає забезпечити новонароджених усім необхідним у перший місяць їхнього життя. І вперше закупівля бебі-боксів буде відбуватися через електронну систему Prozorro.

Очікувана вартість в розрахунку на один пакунок малюка становить 4839,74 грн. Усього туди має входити 54 найменувань товарів, серед яких пелюшки, підгузки, дитячий одяг і власне коробка-колиска. Згідно з вимогами тендерної документації, пакунки малюка отримають немовлята з усієї України, зокрема й народжені у Донецькій області (раніше там не надавали цю допомогу).

Перед оголошенням тендеру ДУ “Професійні закупівлі” провели три відкриті зустрічі і сформували наступні вимоги до тендеру:

  1. Фактор якості. Технічні вимоги до всіх 53-х товарів та коробки-колиски описані дуже ретельно — тільки цей розділ тендерної документації займає 122 сторінки.
  2. Фактор ціни. Закупівля буде проводитися за механізмом рамкової угоди на 7 місяців. Такий формат дає можливість купувати окремі партії товарів за найкращими цінами, а також убезпечує як державу, так і постачальників від коливання курсу. Аби конкуренція при кожній закупівлі протягом дії рамкової угоди була максимальною, кількість можливих учасників — 15.
  3. Фактор надійності. Виконавець має надати грошове тендерне забезпечення у розмірі 6 млн грн та забезпечення виконання договору у розмірі 5%. Відтак в разі відмови від виконання договору він буде змушений заплатити великий штраф. І така вимога буде убезпечувати від недобросовісних постачальників.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39194

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді