⛔️ Мінекономіки: новий прогноз на 2020-2021 роки

Виходячи з економічної ситуації, що наразі склалася в Україні, Мінекономіки разом з представництвом ЮНІСЕФ в Україні підготувало тематичний випуск Консенсус-прогнозу "Україна у 2020-2021 роках: наслідки пандемії".

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Мінекономіки: новий прогноз на 2020-2021 роки

Згідно з ним формування оптимального пакету заходів підтримки розвитку економіки України під час та після завершення пандемії має базуватися на вивченні результатів прогнозно-розрахункової роботи та рекомендацій експертів.

За прогнозами експертів, Україна демонструватиме досить глибоке падіння у 2020 році - на 4,2%. У 2020 році прискоряться інфляційні процеси до 7% проти 4,1% (у розрахунку грудень до грудня попереднього року) у 2019 році Проте вже у 2021 році матиме місце економічне зростання на рівні 2,4%.

Найбільша загроза для економічного відновлення в Україні на на думку експертів – це тривале продовження та посилення внутрішніх карантинних заходів.

Щодо заходів економічної політики, які доцільно впроваджувати для підтримки бізнесу, найбільшу оцінку надали збільшенню дефіциту бюджету щонайменше до 6% для формування достатніх фіскальних стимулів. А щодо заходів, які необхідно впровадити для підтримки населення - це надання державної фінансової допомоги найбільш вразливим верствам для зниження соціальної напруги та стимулювання попиту.

За інформацією з Урядового порталу

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
159573

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
5500

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
1911

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
52497

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді