Дистанційне навчання: МОН підготувало посібник для молодшої, основної та старшої школи

Огляд основних інструментів для організації дистанційного навчання, рекомендації щодо складання розкладу, налаштування режиму роботи вчителів та зворотній зв’язок з учнями, а також про особливості оцінювання та контролю під час карантину – ось головні питання, розглянуті в новому посібнику.

ЗРАЗОК наказу про дистанційну работу у період карантину

Дистанційне навчання: МОН підготувало посібник для молодшої, основної та старшої школи

Його підготували Міністерство освіти і науки та ГО “Смарт освіта”.

Як зазначають розробники, цей посібник – відповідь на пандемію коронавірусу і вимушений карантин в українських школах. Він узагальнив найкращі практики, які можуть стати корисними для педагогів.

Посібник складається з двох частин:

  1. загальних принципів та інструментів дистанційного навчання;
  2. методичних рекомендацій з дистанційного навчання для школярів різного віку - початкової, основної та старшої школи.

Карантинні ускладнення на зарплату: чи виплачувати надбавку вчителям

У першій частині вчителі знайдуть докладний огляд основних принципів дистанційного навчання, поширених вебресурсів. Також у посібнику є докладний опис інструментів для організації дистанційного навчання – використання відеоресурсів, онлайн-дошок, тестів та інструментів оцінювання.

У другій частині посібника йдеться про налаштування різних режимів організації дистанційного навчання, розміщено поради щодо того, як сформувати розклад та графік роботи вчителя, а також організувати навчання дітей з особливими освітніми потребами.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді