ЗІЗ: Держава робить ставку на вітчизняного виробника

Уряд вважає, що українське виробництво медичних засобів можна поставити на новий рівень. Тим самим держава зможе покрити необхідність у засобах індивідуального захисту за рахунок вітчизняного виробника.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

ЗІЗ: Держава робить ставку на вітчизняного виробника

Необхідність сертифікації захисної продукції в Україні - одне з нагальних питань. Тому МОЗ звернулось до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Академії наук із проханням провести необхідні процедури щодо акредитації та сертифікації.

Як зазначила заступник Міністра Світлана Шаталова, Міністерство регламентувало ті вимоги й стандарти щодо засобів індивідуального захисту, які зараз передбачені для критичних точок нашої медичної інфраструктури. Наші виробники повинні чітко розуміти, які саме ЗІЗ потрібні та в якій кількості. А лікарі мають отримати впевненість в тому, що надійно захищені.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Сівтлана Шаталова наголосила також, що МОЗ спільно з іншими міністерствами наразі працює над розробкою більш детальних роз'яснень щодо використання засобів індивідуального захисту різного рівня.

Раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ працює над створенням стратегічного запасу захисту — це біологічні костюми та респіратори. Для цього необхідно визначити потребу по країні та узгодити графік закупівель. Для Міністерства охорони здоров‘я на сьогодні це є один з пріоритетів.

За інформацією з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145824

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54673

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3280

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15985

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді