Мінекономіки: Прозорро-Маркет готовий до повноцінного запуску

Мінекономіки опублікувало проект постанови “Про затвердження порядку формування та використання електронного каталогу”. Ця постанова установить правила роботи державного онлайн-магазину для допорогових закупівель Prozorro Market.

Технічні вимоги у тендерній документації: що врахувати

Мінекономіки: Прозорро-Маркет готовий до повноцінного запуску

За своїм принципом роботи Prozorro Market нічим не відрізняється від інших маркетплейсів. Аби потрапити в електронний каталог, достатньо один раз пройти дуже просту процедуру кваліфікації і далі отримувати замовлення від понад 30 тисяч державних установ з усієї країни.

Електронний каталог Prozorro Market почав працювати у квітні минулого року в пілотному режимі. За цей час державні установи замовили в ньому товарів на майже 30 мільйонів гривень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ: типова тендерна документація

Водночас завдяки новій редакції Закону “Про публічні закупівлі” Prozorro Market вже отримав статус офіційної бази пропозицій від постачальників. Завершальний крок, необхідний для повноцінного запуску — прийняття Кабінетом міністрів постанови, що дасть змогу державним замовникам користуватися Prozorro Market у закупівлях до 200 тисяч гривень (а окремим замовникам, що є монополістами у своїй галузі — до 1 млн грн). Наразі робити замовлення у Prozorro Market можна лише до 50 тисяч гривень.

Антикризові закупівлі — за винятковими правилами

Адмініструванням каталогу займаються централізовані закупівельні організації, зокрема державна установа “Професійні закупівлі”. Вони кваліфікують постачальників та наповнюють каталог актуальними товарами. Натомість електронні майданчики забезпечують для державних замовників необхідний інтерфейс для закупівель та клієнтську підтримку, а ДП “Прозорро” — технічну розробку та координацію процесу.

Згідно з проектом постанови, перед наповненням Prozorro Market новою категорією товарів адміністратор каталогу має оголосити про відбір учасників в електронній системі закупівель та вказати чіткі кваліфікаційні критерії до них. Це може бути наявність аналогічних договорів та/чи наявність матеріально-технічної бази.

За інформацією з сайту Prozorro

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38975

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2306

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді