Зарплати держслужбовців обмежать на час дії карантину

ВРУ зареєструвала законопроект № 3492 про обмеження максимального розміру зарплати окремих категорій осіб під час дії надзвичайної ситуації.

Готовий зразок довідки-розрахунку на виплату зарплати СКАЧАТИ

Зарплати держслужбовців обмежать на час дії карантину

Цей проект закону передбачає обмеження максимального розміру місячної зарплати керівників і працівників державного сектору економіки, державних службовців, працівників бюджетних організацій.

Розмір їхніх зарплат під час дії надзвичайних ситуацій в країні не має перевищувати дванадцяти мінімальних заробітних плат (наразі ця сума складає 94460 грн).

Рішення про обмеження максимального розміру місячної зарплати держслужбовців в зв'язку з настанням надзвичайної ситуації в Україні буде прийматися постановою Верховної Ради або указом Президента.

Всі кошти у межах економії фондів оплати праці відповідно до положень законопроекту повертаються до бюджету для спрямування їх на боротьбу з відповідною надзвичайною ситуацією та подолання її наслідків.

Крім того, проектом в КУпАП запроваджується адміністративна відповідальність за порушення обмежень щодо максимального розміру заробітної плати. За це пропонується накладати штраф у розмірі від 8500 до 170 тис. грн.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді