Статті за темою Заробітна плата

Надбавка за вислугу років – наказ
Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
258644
Прожитковий мінімум 2024
Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
4882
Середньоденна заробітна плата
Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
49122
Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера
Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
74059
Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього або відстороненого працівника
Працівники бюджетних установ часто мають виконувати обов’язки інших — тимчасово відсутніх або відсторонених. Як оформити та нарахувати доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього/відстороненого працівника? Від окладу за якою посадою встановлювати доплату? Пояснюємо на прикладі робочої ситуації.
77536
Довідка про доходи: бланк, зразок
Довідка про доходи має відповідати даним бухобліку. Відповідальність за достовірність даних у довідці про заробітну плату несе головбух і керівник установи. Тож, експерт надає чинний бланк та зразок заповнення для отримання візи, оформлення субсидії, нарахування пенсії, виплат соцстрахування, отримання податкової знижки.
233793
Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати
Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47247
Надбавки-2024: кому, скільки, за що
Початок нового бюджетного року стартує з перегляду розмірів доплат та надбавок. Які надбавки та доплати можна встановити працівникам у 2024 році, що врахувати при їх встановленні розглянемо на практичній ситуації.
21365