Екоподаток за викиди двоокису вуглецю: де знайти в законодавстві?

Базою оподаткування екоподатком є обсяги та види забруднюючих речовин, що вивільняються в атмосферу.

Отримайте -40% на Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Екоподаток за викиди двоокису вуглецю: де знайти в законодавстві?

ДПС роз’яснює платникам податку, що об’єктом та базою оподаткування екологічним податком, зокрема, є обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Норми визначені п. 242.1 ст. 242 ПКУ.

При цьому п. 242.4 ст. 242 ПКУ встановлено, що база оподаткування екологічним податком за викиди двоокису вуглецю за результатами податкового (звітного) року зменшується на обсяг таких викидів у розмірі 500 тонн за рік.

За інформацією з сайту ДПС

Екоподаток за викиди двоокису вуглецю: де знайти в законодавстві?
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
13111

Екологічний податок 2023: ставки і строки

Екологічний податок 2023 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
65148

Представление декларации по экологическому налогу и расчет платежей: как, когда и сколько

Деятельность ряда бюджетных учреждений так или иначе связана с загрязнением окружающей среды. Эти учреждения и являются плательщиками экологического налога. В данном материале рассмотрим вопросы, интересующие бухгалтеров при подготовке отчетности по экологическому налогу за последний квартал 2016 года и 2017 год, а также основные принципы расчета платежей по новым ставкам экологического налога.
867

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді