Закупівлі харчування: за що звільнено керівників залізничної швидкісної компанії?

Укрзалізниця звільнила керівництво Української залізничної швидкісної компанії через непрозоре проведення конкурсу з харчування у поїздах. Службова перевірка встановила грубі порушення під час проведення закупівель харчування у швидкісних поїздах Інтерсіті+.

Перевірте, чи підтвердив ваш майданчик відповідність системи захисту інформації

Закупівлі харчування: за що звільнено керівників залізничної швидкісної компанії?

Як зазначив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, перевіркою доведено, що керівництво УЗШК під час відбору обмежило конкуренцію компаній. Більше того, до аукціону допущено учасників, пропозиції яких не відповідали кваліфікаційним вимогам.

Аукціон було проведено в один раунд. Таким чином, Укрзалізниця не отримала реальні цінові пропозиції за право надавати зазначені послуги та, як наслідок, могла недоотримати значні кошти, хоча учасники виявляли бажання піднімати ціну далі.

Також до працівників компанії, які відповідали за проведення конкурсу, застосуються дисциплінарні заходи. Усі матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів.

За інформацією з сайту Dozorro

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5644

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді