Як отримати компенсацію втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19

Фонд соціального страхування України дав роз’яснення щодо отримання компенсації втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19.
  • У період карантину, крім звичних виплат, Фонд соціального страхування України надає допомогу за додатковими страховими випадками — зокрема, у разі ізоляції від COVID-19.
  • Право на отримання цієї виплати мають усі застраховані особи, тобто кожен працевлаштований.
  • Така допомога фінансується Фондом у разі самоізоляції під медичним наглядом або перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.

Читати повний текст роз’яснення


вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40099

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195361

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30760

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді