Локалізація в закупівлях: Прем’єр наполягає на необхідності критерію

Денис Шмигаль підтримав введення локалізації як нецінового критерію при проведенні закупівель.

5 факторів розрахунку очікуваної вартості

Локалізація в закупівлях: Прем’єр наполягає на необхідності критерію

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що введення часткової локалізації, як кваліфікаційного критерію для участі в закупівлях, підтримає українську економіку, і не зашкодить функціонуванню системи ProZorro.

Як зауважив Шмигаль, Prozorro - це яскравий, ефективний інструмент, який визнали у Європі. Це хороший механізм подолання корупції. Тому ProZorro не може бути скасована, цей інструмент буде жити.

Уряд не пропагує тотальну локалізацію, адже це суперечить нашим домовленостям з європейськими та світовими партнерами.

Сьогодні говориться про визначення інших нецінових критеріїв у державних закупівлях. Це можуть бути критерії участі українських виробників у деяких сферах державних закупівель. Це важливо для підтримки власної економіки. Таким шляхом йде більшість країн світу, коли настала криза.

За матеріалами з сайту Dozorro

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39690

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді