Чи сплачує роботодавець внески за працівника: як дізнатись

Отримати необхідну інформацію можна на вебпорталі ФСС. Сервіси адресовані як пенсіонерам, працівника, так і роботодавцям.

Готовий зразок довідки-розрахунку на виплату зарплати СКАЧАТИ

Чи сплачує роботодавець внески за працівника: як дізнатись

Застраховані особи можуть можуть здійснювати контроль за даними, які вносяться до системи персоніфікованого обліку та впливають на пенсійні права (для працюючих), а саме отримати відомості про розмір сплачених внесків, розмір заробітної плати, перевірити врахований страховий стаж, одержати витяг з Реєстру застрахованих осіб, а при досягненні пенсійного віку – подати заяву на призначення пенсії.

Роботодавці можуть скористатися Кабінетом страхувальника, де доступна інформація про сплату ЄСВ, подання звітності, зауваження до неї та рекомендації щодо усунення наявних недоліків.

Як показати у Звіті з ЄСВ карантинні особливості трудових відносин

Головна перевага вебпорталу – можливість користування порталом, не виходячи з дому, в будь-який зручний час 24/7. Це особливо актуально зараз, коли ще існує високий ризик захворювання на COVID-19 і карантинні обмеження продовжуються.

Вебпортал надає електронні послуги кожній особі індивідуально та працює з дотриманням вимог до захисту інформації.

Для полегшення доступу до електронних сервісів вебпорталу створено мобільний додаток “Пенсійний фонд”. Відтепер з мобільних пристроїв є можливість переглядати та отримувати відомості про сплачені страхові внески, набутий страховий стаж, подати документи для призначення або перерахунку пенсії, отримати доступ до електронної пенсійної справи.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13859

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14907

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді