Доступ до публічної інформації: ознайомтесь з новим порядком

UA RU
11.08.2020 набрав чинності Наказ Мінфіну №405 щодо взаємодії між органами ДПС при опрацюванні запитів на отримання публічної інформації та Форми запиту на її отримання.

Оновлений реєстр від ДПС

Доступ до публічної інформації: ознайомтесь з новим порядком

Дія цього Наказу не поширюється на отримання інформації суб’єктами владних повноважень під час здійснення ними своїх функцій, а також на відносини у сфері звернень громадян та адвокатських запитів.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Визначено, що у разі наявності у запиті на інформацію вимог надати публічну інформацію, відповідь надається у два етапи:

  • публічна інформація надається у строки, визначені статтею 20 Закону про доступ до публічної інформації;
  • відповідь щодо розгляду звернення, надання ІПК тощо, надається у строки, визначені законодавством України.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103348

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112040

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді