Що потрібно врахувати за фінансування закладів освіти

Що потрібно врахувати за фінансування закладів освіти

Як оплатити вчителю дистанційну роботу у червоній зоні

МОЗ затвердило Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. У ньому визначили:

  • санітарно-гігієнічні норми влаштування території;
  • гігієнічні вимоги до будівель та приміщень;
  • систему забезпечення життєдіяльності;
  • забезпечення освітнього процесу;
  • забезпечення харчування;
  • організацію медичного обслуговування та формування гігієнічних навичок та засад здорового способу життя;
  • вимоги до санітарного і спеціального одягу та особистої гігієни працівників закладу освіти, інших осіб, залучених до організації харчування.
✔️ Як оплачувати роботу асистента вчителя

Засновник закладу освіти забезпечує своєчасне проведення ремонтних робіт на території закладу освіти, приміщень та інженерних мереж закладу освіти, заходів з дезінфекції, дезінсекції, дератизації, вивезення снігу, побутових відходів, у т. ч. люмінесцентних ламп, знятих з обліку обладнання та меблів, належне утримання території, у т. ч. коронування дерев, очищення їх від пошкоджень, омели, видалення сухостійних дерев, чагарників і рослин. Усі працівники закладів освіти повинні проходити обов’язкові профілактичні медичні огляди. Санітарний регламент прийняли на заміну Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, ДСанПіН 5.5.2.008-01.

Джерело: наказ МОЗ «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»

від 25.09.2020 № 2205

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40120

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
8532

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14580

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді