Реєстр неприбуткових організацій – які документи подавати для включення чи виключення

Державна податкова служба називає умови та порядок включення і виключення з реєстру неприбуткових установ та організацій.

які документи подавати неприбутковим організаціям

ВИРОБНИЧИЙ КАЛЕНДАР 2023

Порядок включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення їх з Реєстру затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440.

В яких випадках потрібно подавати заяву з позначкою «зміни»:

  • у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації,
  • внесення змін до установчих документів,
  • внесення змін до установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких діє неприбуткова організація.

Які документи подає неприбуткова організація

  1. Реєстраційна заява за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій.
  2. Копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів), засвідчені підписом керівника або представника організації та скріплені печаткою (за наявності).
  3. Житлово-будівельні кооперативи додатково подають засвідчені підписом керівника або представника та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом.
  4. Неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня, разом із заявою за формою 1-РН подають засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документів організації вищого рівня. Документи мають підтверджувати право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.

Як надсилати реєстраційну заяву та копії документів:

  • поштою;
  • безпосередньо до контролюючого органу;
  • засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua (розділ «Листування з ДПС»);
  • державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в разі внесення до установчих документів змін, які впливають на систему оподаткування неприбуткової організації.

Зміни до відомостей про неприбуткову організацію вносяться протягом трьох робочих днів або надається відмова.

Підстави для відмови у внесенні в Реєстр неприбуткових організацій

  • встановлення невідповідності неприбуткової організації вимогам, встановленим п. 133.4 ст. 133 ПКУ.
  • подання неприбутковою організацією не в повному обсязі зазначених документів, необхідних для внесення змін до відомостей, що містяться у Реєстрі.

За інформацією ДПС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді