Читайте у свіжому номері журналу «Головбух: Бюджет» № 26/2018

Теми:

Зустрічна звірка під час ревізії. Що має знати бухгалтер

Усі бюджетні установи господарюють за бюджетні кошти. Чи правомірно установа їх використовує, перевіряє Держаудитслужба. Під час ревізії ревізори намагаються виявити якнайбільше порушень. Для цього використовують різні методи, зокрема і зустрічну звірку. Як діяти, якщо до вас завітали ревізори із зустрічною звіркою та як ревізори її проводять?

Як обліковувати витрати з капремонту орендованого приміщення

Орендуєте будівлю i хочете її відремонтувати, оскільки нинішній стан будівлі не дає змоги використовувати її за призначенням? Чиїм коштом, за яких умов та у який строк ремонтуватимуть цю будівлю та як ці витрати відобразити в обліку — відповідаємо.

Провели капітальний ремонт — оприбуткуйте матеріали

Капітальний ремонт будівлі — трудомісткий процес, унаслідок якого залишаються непотрібні відпрацьовані матеріали або відходи. Такі відходи можуть принести економічну вигоду, тому бухгалтер установи має їх оприбуткувати. Як це зробити, розгляньте на конкретній ситуації.

Звіт Ф 4-ФСС з ТВП: взірець із підказками

Закінчилося перше півріччя. Гаряча пора для бухгалтера — слід сформувати, перевірити і надіслати фінансову й бюджетну є-звітність, податкову, статистичну звітність, звітність за страховими коштами тощо. Одним із таких звітів є Звіт за формою Ф 4-ФСС з ТВП. Підкажемо, як його сформувати, у яких випадках та у які строки подавати.

Правдиві історії про відпускні у вигляді тестів

Ми зробили для вас жартівливі тести про відпускні. Кожне запитання — маленька історія із правдивим кінцем. Пройди тест — перевір себе!

Пам’ятка, з якою забудете про роботу у відпустці

Перш ніж піти у відпустку, роздайте колегам пам’ятки з підказками, як і що робити, коли вас не буде на роботі. У статті — готовий шаблон.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341495

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90402

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66127

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3492

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13852

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді