Технічні помилки в ЄДР: як виправляються

Під технічною помилкою розуміється описка, друкарська, граматична, арифметична помилка, допущена державним реєстратором під час проведення ним реєстраційних дій.

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Технічні помилки в ЄДР: як виправляються

Відповідно до статті 32 Закону про держреєстрацію юросіб передбачено необхідний алгоритм дій у разі виявлення у відомостях Єдиного державного реєстру помилки, допущеної суб’єктом державної реєстрації,.

А саме:

  • заявник письмово в паперовій або електронній формі повідомляє про це суб’єкта державної реєстрації (СДР);
  • СДР перевіряє відповідність відомостей ЄДР інформації, що міститься в документах, що стали підставою для внесення цих відомостей;
  • якщо факт невідповідності підтверджено, СДР безоплатно виправляє допущену помилку в день надходження повідомлення;
  • якщо помилка у відомостях ЄДР, допущена не з вини СДР, її виправлення здійснюється за плату;
  • у разі виявлення допущеної помилки суб’єктом держреєстрації, він в одноденний строк безоплатно виправляє допущену помилку та письмово повідомляє про це заявника;
  • якщо помилка допущена внаслідок наявності помилок у документах, на підставі яких були внесені відповідні відомості, її виправлення здійснюється після виправлення помилок у таких документах.

Виправлення помилок у відомостях Єдиного державного реєстру може здійснюватися також на підставі судового рішення.

За матеріалами Мін’юсту

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3478

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13838

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді