На що спрямують 840 млн євро від Європейського інвестиційного банку

Європейський інвестиційний банк виділить 840 мільйонів євро на відновлення України.
На що спрямують 840 млн євро від ЄІБ

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Хойєр підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення України. Меморандум передбачає виділення 840 мільйонів євро, які будуть спрямовані на підготовку, оцінку, фінансування та реалізацію в 2023 році пріоритетних проєктів відновлення, зокрема:

  • муніципальної інфраструктури (шкіл, лікарень тощо);
  • громадських будівель з урахуванням енергоефективності;
  • інфраструктури водопостачання та водовідведення;
  • транспортних мереж і міського громадського транспорту.

Окрім цього, Меморандум передбачає співпрацю України та ЄІБ щодо:

  • використання спеціального трастового фонду від ЄІБ «EU for Ukraine Fund»;
  • кредитування проєктів в Україні за підтримки гарантій Європейського фонду сталого розвитку плюс (EFSD+).

Також Міністерство відновлення та ЄІБ працюватимуть над впровадженням та застосуванням пакету технічної та консультаційної допомоги для України на суму близько 100 мільйонів євро. Європейський інвестиційний банк є одним із найбільших кредиторів України. На сьогодні портфоліо проєктів, які реалізує ЄІБ з українським державним, комунальним секторами та бізнесом сягає понад 7 мільярдів євро. Нагадаємо, нещодавно Уряд затвердив Порядок та умови розподілу майже 4,48 млрд грн субвенції місцевим бюджетам на відновлення та розвиток інфраструктури, зокрема: шкіл, лікарень, житла, об’єктів ЖКГ тощо.

Джерело: офіційний сайт Мінвідновлення

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді