Відрядження працівника оплачуйте за новими роз’ясненнями Мінекономіки

Відрядження працівника оплачуйте за новими роз’ясненнями Мінекономіки

У службовому відрядженні працівник виконує свої посадові обов’язки. Ці дні йому оплачують за умовами трудового або колективного договору. Розмір оплати не може бути нижчим від середнього заробітку (ч.4 ст. 21 КЗпП). Щоб дотримати цієї норми, бухгалтер має зробити певні розрахунки.

Наприкінці минулого року змінився порядок, за яким розраховують середній заробіток. Нормативно-правові акти не завжди дають відповіді на всі запитання, що виникають у бухгалтерів. Тому без роз’яснень фахівців Мінекономіки тут не обійтися, адже саме вони мають повноваження роз’яснювати положення Порядку № 100.

Щоб працювати без порушень і правильно вибудувати лінію захисту, якщо перевіряльники матимуть до вас запитання, перегляньте роз’яснення Мінекономіки і приклади розрахунків.

ЧИТАТИ РОЗ’ЯСНЕННЯ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67838

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
159140

Добові на відрядження 2024: як виплачувати та обліковувати

Відрядження працівників в одних установах є буденністю, а в інших – трапляються нечасто. Здебільшого відрядження відбуваються в межах України, але й можуть бути за кордон. Відрядженим працівникам відшкодовують витрати за час поїздки та виплачують добові на відрядження. Як визначається розмір добових, які саме витрати та в якому розмірі слід відшкодовувати – дізнаєтеся з цього огляду.
65815

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді