Процедуру повернення помилково сплачених коштів хочуть змінити

ДПС оприлюднила для обговорення проєкт нового Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів (далі — Порядок).

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

Процедуру повернення помилково сплачених коштів хочуть змінити

Проєкт передбачає, що заяву про повернення коштів з рахунку 3556 платник податків може подати до територіального органу ДПС в електронній формі через електронний кабінет.

До заяви:

  • у паперовій формі — обов’язково слід додавати завірені копії розрахункових документів, що підтверджують сплату коштів на рахунок 3556 (квитанцій, платіжних доручень тощо);
  • електронній формі — електронні копії зазначених документів.

Заяву без розрахункових документів ДПС залишить без задоволення, про що поінформує платника податків. Повертатимуть кошти за рахунок поточних надходжень на рахунок 3556, на який їх сплатили.

Зауваження і пропозиції до проєкту ДПС приймає до 05.04.2021.

Джерело: проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40064

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
6540

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14544

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді