Не подали обов’язкову РРО-звітність: чи буде перевірка

Теми:
Неподання суб’єктом господарювання в установлений законом строк обов’язкової звітності про використання РРО/ПРРО, розрахункових книжок та КОРО, подання їх із нульовими показниками є підставою для проведення фактичної перевірки контролюючим органом.

Бюджетні новації — 2021

Не подали обов’язкову РРО-звітність: чи буде перевірка

Суб’єкти господарювання, які використовують ПРРО, повинні передавати до контролюючих органів інформацію у формі е-копій:

  • розрахункових документів,
  • електронних фіскальних звітів,
  • електронних фіскальних звітних чеків,
  • іншу інформацію, необхідну для обліку роботи ПРРО.

Згідно ст. 80 ПКУ фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника контролюючого органу, оформленого наказом.

Його копія вручається платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції, під розписку до початку проведення такої перевірки, та за наявності хоча б однієї з підстав.

Зокрема, підставою буде неподання суб’єктом господарювання в установлений законом строк обов’язкової звітності про використання РРО/ПРРО.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26260

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6990

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24943

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
36017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді