Укриття в закладах освіти облаштовуватимуть по-новому

30 листопада Міністерство освіти і науки підписало меморандум про взаєморозуміння з Житомирською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо створення нових стандартів для укриттів.

Укриття в закладах освіти облаштовуватимуть по-новому

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Буде створена проєктно-технічна документація та дизайн-проєктів для укриттів у закладах освіти, які будуть використовуватися для побудови нових укриттів у школах і дитячих садочках в Україні. Такі проєкти укриттів враховуватимуть потреби дітей задля психологічного та фізіологічного комфорту й відповідатимуть новим державним будівельним нормам.

Розроблена проєктна документація буде в загальному доступі для всіх громад України і завантажена в додаток «Дія». Це дозволить всім громадам зекономити кошти та суттєво скоротити терміни для початку будівництва укриттів. Уже в 2024 році перші укриття за новими стандартами облаштує Житомирська міська рада в закладах освіти міста. Надалі на базі цих стандартних проєктів МОН сприятиме облаштуванню укриттів у всій країні, щоб кожна дитина мала доступ до якісної освіти навіть під час війни.

У межах підписаного меморандуму буде розроблено проєктно-кошторисну документацію для:

  • садочків на 100, 150, 200 і 250 осіб проєктної потужності;
  • шкіл на 200, 300, 500, 700 осіб.

Ця ініціатива — важливий внесок у забезпечення безперервного освітнього процесу. Завдяки укриттям діти зможуть продовжувати здобувати якісну освіту в комфортних й безпечних умовах.

Нагадаємо, затверджені умови для надання субвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах.

Джерело: офіційний сайт МОН

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді