Спецвикористання води водним транспортом: як обчислити рентну плату

Об’єктом оподаткування рентною платою за спецвикористання води без її вилучення з водних об’єктів для потреб водного транспорту є час використання поверхневих вод вантажним самохідним і несамохідним флотом, пасажирським флотом, що експлуатується.

Чи знаєте ви, як завершити ревізію на свою користь? ►►► Пройдіть тест✔️

Спецвикористання води водним транспортом: як обчислити рентну плату

Водокористувачі самостійно обчислюють рентну плату для потреб водного транспорту, починаючи з першого півріччя поточного року, у якому було здійснено таке використання.

Ставки рентної плати для потреб водного транспорту з усіх річок, крім Дунаю, встановлюються у розмірах, визначених ст. 255 ПКУ.

Рентна плата для потреб водного транспорту не справляється у випадках, визначених ст. 255 ПКУ.

У разі оренди водного транспорту (крім водного транспорту, визначеного ст. 255 ПКУ) платником рентної плати для потреб водного транспорту є суб’єкт господарювання, на якого за договором оренди покладено обов’язок із сплати рентної плати.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3057

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді