Не сплачуєте ПДФО у період карантину: чи буде штраф

Податківці нагадали чи застосовується адміністративна відповідальність до податкового агента за несплату утриманого ПДФО з доходу нарахованого на користь платника податку в період карантину.

⚡️ За яким алгоритмом заповнювати Податковий розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?⚡️

Не сплачуєте ПДФО у період карантину: чи буде штраф

Відповідно до ст. 111 ПКУ за порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, застосовується фінансова, адміністративна або кримінальна відповідальності.

Питання щодо адміністративної відповідальності регулюються Кодексом про адмінправопорушення № 8073-Х. Згідно з ст. 163 цього Кодексу неутримання або неперерахування до бюджету сум ПДФО при виплаті фізичній особі доходів, тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств.

Дії, передбачені ст. 163 Кодексу, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств у розмірі від 3 до 5 НМДГ.

Водночас, Законом № 533 внесено зміни до ПКУ, зокрема, підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» доповнено новим п. 52 прим.1.

Зазначеним пунктом передбачено, що за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, штрафні санкції не застосовуються, крім санкцій за порушення, визначені п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Таким чином, за несплату утриманого ПДФО з доходу нарахованого на користь платника податку в період карантину, до податкового агента застосовується адміністративна відповідальність.

За матеріалами ДПС

Не сплачуєте ПДФО у період карантину: чи буде штраф
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в одному звіті. Пояснимо, як правильно її заповнити, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341591

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30853

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36493

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85463

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді