Новий порядок застосування Каталогу продуктів харчування вже чинний
Бронювання працівників: Мінекономіки роз’яснює зміни
Каталог продуктів харчування (далі – Каталог) застосовують органи військового управління, військові частини, військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи навчальних закладів, установи та організації, заклади охорони здоров’я у ЗСУ, Державною спеціальною службою транспорту.
Порядок регулює механізм організації харчування особового складу та штатних тварин у системі Міноборони при забезпеченні харчовими продуктами за Каталогом, зокрема порядок:
- планування забезпечення харчовими продуктами;
- застосування коефіцієнтів (додатки 1 і 2 до Порядку) для визначення граничних обсягів коштів для замовлення харчових продуктів;
- забезпечення харчовими продуктами;
- видачі харчових продуктів;
- організації харчування у стаціонарних та польових умовах;
- харчування за плату;
- особливості ведення обліку продуктів харчування та звітності.
У додатках наведено:
- базове меню;
- розподіл суми для витрат при чотириразовому харчуванні на добу.
У додатку 5 до Порядку визначено форму Контрольного листа економії харчових продуктів, який потрібно вести у місці приготування їжі (їдальні, місці приготування, розташованому окремо від військової частини).
Наказ Міноборони від 17.04.2024 № 242, яким затверджена нова редакція Порядку, набрав чинності 19.06.2024.