Звітність з ренти за користування надрами: типові помилки при заповненні

ДПС звертає увагу, що при заповненні звітності з рентної плати за користування надрами, зокрема додатку 1 до податкової декларації, платники припускаються низки неправомірних помилок.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок

Звітність з ренти за користування надрами: типові помилки при заповненні

Зокрема:

1. Застосування понижуючого коефіцієнта 0,95, при обчисленні податкових зобов’язань, без зазначення спеціального дозволу на користування надрами, номеру та дати державної експертизи виконаної за власний кошт.

2. Застосування неіснуючих ставок. Чинні ставки Рентної плати передбачені п. 252.20 ст. 252 ПКУ.

3. Визначення об’єкту оподаткування, розрахункової та/або фактичної вартості товарної продукції є необхідними елементами при обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати, однак деякими платниками не зазначено даного показника, що унеможливлює перевірку достовірності задекларованих грошових зобов’язань.

Для уникнення нарахування штрафних санкцій, просимо бути уважними під час заповнення податкової звітності та дотримуватися порядку заповнення реквізитів у декларації з рентної плати за користування надрами.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3071

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді